in

OFFICIEEL: Coutinho verkast op huurbasis naar Aston Villa

De geruchten werden steeds sterker en nu is de deal definitief. Philippe Coutinho verlaat Barcelona en hij komt het komende half jaar op huurbasis uit voor Aston Villa. De Engelse club heeft ook een optie tot koop.

Coutinho werd al een paar dagen gelinkt aan Aston Villa, waar zijn voormalig teamgenoot Steven Gerrard op dit moment trainer is. Al snel werd duidelijk dat een overgang tot de mogelijkheden behoorde. Het was alleen nog even de vraag hoe de overeenkomst eruit kwam te zien. De Catalaanse krant Sport kwam donderdag met het nieuws dat de Braziliaan voor 1,5 jaar verhuurd ging worden aan de Premier League-club. Maar zowel Barcelona als Aston Villa meldt dat het om een huurdeal van een half jaar gaat.

Het is de tweede keer dat Philippe Coutinho Barcelona op huurbasis verlaat. De Braziliaan maakte in 2019 al de overstap naar Bayern München. Ook na die periode is het hem niet gelukt om een bepalende speler te worden in Catalonië. Vanwege zijn hoge salaris was hij in de afgelopen periode vooral een last voor de club. Door zijn tijdelijke vertrek heeft Barcelona nu de mogelijkheid om Ferran Torres in te schrijven voor de competitie.

‘Aston Villa lokt Coutinho terug naar de Premier League’

FC Barcelona op bezoek bij Athletic Bilbao in achtste finale Copa del Rey