in

Koeman heeft Coutinho terug; rugnummer Messi onaangetast

Philippe Coutinho keert na lang blessureleed terug in de selectie van FC Barcelona. De aanvaller is door Ronald Koeman aan de wedstrijdselectie voor het duel met Getafe toegevoegd. Ook Oscar Mingueza is weer inzetbaar.

Coutinho ging in april onder het mes vanwege een meniscusblessure. Sinds begin augustus traint de Braziliaan weer mee bij FC Barcelona en tegen Getafe kan de vleugelspeler zijn rentree weer maken voor de Catalanen. Coutinho zal tegen de Madrilenen met rugnummer 14 gaan spelen. Het rugnummer van Lionel Messi, 10, blijft voorlopig onaangetast.

Naast Coutinho keert ook Oscar Mingueza terug in de selectie van FC Barcelona. Hij liep een blessure op tijdens de Olympische Spelen, maar keert op het juiste moment terug. Koeman moet het tegen Getafe namelijk zonder de geblesseerde Gerard Pique en de geschorste Eric Garcia doen.

Tot slot is ook Marc-Andre Ter Stegen weer bij de selectie. Hij trainde de afgelopen weken al weer mee, maar werd nog niet fit genoeg bevonden. Tegen Getafe zou hij de plek van Neto weer over kunnen nemen.

Koeman moet het verder nog altijd zonder Ousmane Dembélé, Ansu Fati en Sergio Agüero doen. De drie trainen inmiddels wel weer op het veld en zijn op de weg terug. Het duel met Getafe begint zondag om 17.00 uur.

Bayern en klassiekers in groepsfase Champions League voor FC Barcelona

Moriba

‘Moriba wijst Spurs af en wil naar Duitsland’