in

‘Aston Villa lokt Coutinho terug naar de Premier League’

Het begint er steeds meer op te lijken dat FC Barcelona voor een tweede keer (tijdelijk) afscheid gaat nemen van Philippe Coutinho. De Braziliaanse spelmaker kan zich opmaken voor een terugkeer in de Premier League.

De Catalaanse krant Sport meldt dat Philippe Coutinho op het punt staat om op huurbasis te verkassen naar Aston Villa. In eerste instantie werd er gedacht aan een overeenkomst voor een half jaar. Maar nu lijkt het er op dat de Braziliaan voor achttien maanden gaat verkassen naar Birmingham. Daar is Steven Gerrard op dit moment trainer en met hem speelde Coutinho eerder samen bij Liverpool.

Coutinho werd in januari 2018 met veel verwachtingen door Barcelona overgenomen van Liverpool. Maar die kon hij nooit waarmaken. De Braziliaan bezorgt de Catalaanse club op dit moment wat problemen met zijn hoge salaris. Mede daardoor kan aanwinst Ferran Torres nog niet worden ingeschreven voor de competitie.

Het is ook mogelijk dat Barcelona en Coutinho niet meer samen komen. Het contract van de Braziliaan loopt in 2023 af en een verlenging is niet heel waarschijnlijk.

Dest

‘Dest in beeld bij Chelsea; Engelsen melden zich bij Barcelona’

OFFICIEEL: Coutinho verkast op huurbasis naar Aston Villa