in

‘Engelse top jaagt op Coutinho, terugkeer aanstaande’

Philippe Coutinho staat voor een terugkeer naar de Premier League. De gehele Engelse top jaagt op zijn handtekening, aldus verschillende Britse media. Coutinho wordt dit seizoen door FC Barcelona verhuurd aan Bayern München.

Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham en Manchester United zouden zijn situatie nauwlettend in de gaten haten. Bayern München betaalde in de zomer van 2019 8.5 miljoen euro voor de huur van Coutinho. In dat contract is een optie tot koop opgenomen. Mochten de Duitsers de Braziliaan definitief overnemen, moeten ze 120 miljoen euro betalen. Daar lijken ze echter niet aan te willen voldoen. Simpelweg omdat Coutinho tot dusverre geen beste indruk heeft achtergelaten in Zuid-Duitsland. Alhoewel hij in 22 competitiewedstrijden tot acht doelpunten en zes assists kwam, is hij niet zeker van zijn plek bij de Duitse recordkampioen.

Omdat ook Barcelona geen toekomst ziet met de aanvallende middenvelder, lijkt een overstap naar de Engelse Premier League de meest logische. Coutinho bewaart goede herinneringen aan die competitie. Hij speelde in het verleden ruim vijf seizoenen voor Liverpool. Bij The Reds groeide hij uit tot één van de beste spelers van de Premier League. Zijn prestaties in Engeland leverden hem een transfer op naar Barcelona. De Catalanen betaalden ruim 120 miljoen euro voor de Braziliaan, maar hij wist geen moment te overtuigen,

Van de clubs die op zijn handtekening jagen, lijkt Liverpool de voorkeur te genieten. Niet alleen omdat Coutinho de club en de trainer, Jürgen Klopp, goed kent, maar ook omdat de club het meest te bieden heeft. De andere clubs kunnen simpelweg niet opboksen tegen het grote geld van The Reds. Desondanks zijn clubs als Arsenal en Manchester United niet kansloos, omdat zij dringend op zoek zijn naar offensieve versterkingen.

Het lukte Coutinho geen moment de Catalaanse harten te veroveren.

Ruilmiddel

Zijn toekomst zou ook zomaar eens kunnen liggen bij Paris Saint-Germain of Inter Milan. Barcelona hoopt zich komende zomer te versterken met Neymar en/of Lautaro Martínez. De aanvallers van respectievelijk PSG en Inter Milan moeten echter een vermogen kosten. Om de kosten te dekken, zouden de Catalanen Coutinho eventueel willen betrekken bij de komst van Neymar of Martínez.

Camp Nou - Mes Que Un Club

Barça stelt faciliteiten ter beschikking aan Catalaanse regering

Ivan Rakitic FC Barcelona

Rakitic doet een beroep op de bevolking: ‘We doen het met zijn allen’