in

Barça stelt faciliteiten ter beschikking aan Catalaanse regering

Camp Nou - Mes Que Un Club

FC Barcelona heeft zijn faciliteiten beschikbaar gesteld aan de Generalitat. In een periode waarin alle hulp nodig is voor de gezondheidszorg heeft de club zijn faciliteiten beschikbaar gesteld om de coronacrisis op te vangen.

De verspreiding van het coronavirus doet het gezondheidssysteem zowel in Catalonië als in de rest van Spanje instorten. In verschillende uithoeken van het land zijn daarom al hotels en sportcentra ingeschakeld om de geïnfecteerden onder te brengen om zo de meest urgente gevallen in ziekenhuizen te kunnen behandelen.

Camp Nou

Ook FC Barcelona heeft hulp aangeboden, zo weet EFE. De club heeft Camp Nou en de Palau Braugrana, het stadion van het basketbalteam, ter beschikking gesteld. Daarnaast heeft de club het veld in Camp beschikbaar gesteld voor het geval er een veldhospitaal moet worden geplaatst. De kans dat het veld gebruikt gaat worden is echter niet zo groot, omdat Catalonië momenteel voldoende plaatsen heeft om de slachtoffers op te vangen.

La Masía daarentegen is niet beschikbaar voor de regering omdat er persoonlijke bezittingen zijn die geen eigendom zijn van de club.

FC Barcelona heeft alle activiteiten van de club stilgelegd vanwege het coronavirus. De spelers van FC Barcelona zitten sinds 13 maart thuis.

What do you think?

Legend

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Comments

Geef een reactie

Loading…

0

VIDEO: dit zijn Luis Suárez zijn mooiste doelpunten in de Liga

‘Engelse top jaagt op Coutinho, terugkeer aanstaande’