in

VIDEO: dit zijn Luis Suárez zijn mooiste doelpunten in de Liga

Hij kwam in de zomer van 2014 met veel bombarie over van Liverpool, maar groeide in Barcelona al snel uit tot publiekslieveling. Luis Suárez en FC Barcelona is de afgelopen jaren een succesvol huwelijk gebleken. Doelpunt na doelpunt produceerde de Uruguayaan voor zijn club. Ook dit seizoen was hij erg belangrijk, maar een vervelende knieblessure gooide roet in het eten. Volgens het officiële kanaal van La Liga zijn dit seizoen tien mooiste doelpunten in de competitie.

Luis Suárez was dit seizoen goed voor elf doelpunten en zeven assists in zeventien competitiewedstrijden. In de Champions League was hij in vijf wedstrijden drie keer trefzeker en leverde hij drie keer de assist voor een doelpunt van een medespeler. De Uruguayaan was onder meer twee keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Inter Milan.

Zijn seizoen kwam door een meniscusblessure vroegtijdig tot een einde. Suárez maakte zijn laatste minuten op 9 januari, tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Die wedstrijd ging met 2-3 verloren.

Verveling? Niet met deze memorabele wedstrijden van FC Barcelona

Camp Nou - Mes Que Un Club

Barça stelt faciliteiten ter beschikking aan Catalaanse regering