in , , ,

Verveling? Niet met deze memorabele wedstrijden van FC Barcelona

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Ook de voetbalwereld wordt hard geraakt. De competities liggen stil en dinsdag maakte de UEFA bekend dat er een streep wordt gezet door het EK. De laatste wedstrijd van FC Barcelona dateert inmiddels van 7 maart. Om de verveling tegen te gaan, zet BarçaSource enkele memorabele wedstrijden uit het verleden op een rijtje.

De wedstrijd die menig fan van Barcelona nooit meer zal vergeten. Op 8 maart 2017 moesten de Catalanen een 0-4 achterstand op PSG goed zien te maken. De voetbalwereld had er een hard hoofd in, maar het elftal van Luis Enrique bewees het tegendeel. Neymar, die in de zomer van 2017 naar Parijs verkaste, nam zijn ploeg bij de hand.

Real Madrid-FC Barcelona 0-4

Barcelona speelde de afgelopen twee decennia veel memorabele Clásico’s. Vooral de wedstrijden in Madrid leverden de supporters veel vermaak op. Een van de beste wedstrijden die Barcelona op vijandig gebied speelde, was die van 21 november 2015. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs, voerde Barcelona een waar spektakelstuk op. En Lionel Messi maakte pas in de tweede helft zijn entree..

FC Barcelona-Juventus 3-1

De laatste eindzege in de Champions League dateert van vijf seizoenen geleden. Barcelona imponeerde op weg naar de finale door Manchester City, PSG en Bayern München uit het toernooi te knikkeren, alvorens de ploeg in de finale te sterk was voor Juventus.

Sevilla-FC Barcelona 2-4

Op 23 februari 2019 stond voor Barcelona de altijd lastige uitwedstrijd tegen Sevilla op het programma. De Catalanen kwamen vroeg op achterstand, alvorens Messi zijn ploeg op sleeptouw nam. En hoe!

FC Barcelona-Atlético Madrid 3-1

In de zomer van 2014 nam Barcelona Luis Suárez voor een fors bedrag over van Liverpool. Het duurde echter een aantal maanden voordat de Uruguayaan zijn debuut maakte. Vanzelfsprekend moesten de supporters een tijdje wachten voordat Messi, Suárez en Neymar elkaar blindelings vonden. Het moment waarop de voetbalwereld voor het eerst echt kennismaakte met het trio, was de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid op 11 januari 2015.

Real Madrid-FC Barcelona 3-4

Op 23 maart 2014 reisde FC Barcelona af naar Madrid voor een Clásico die ten koste van alles gewonnen moest worden. Barcelona bevond zich op dat moment in een hevige titelstrijd met Atlético Madrid en Real Madrid. Iedereen die Barcelona lief had, richtte zijn ogen op Messi. De Argentijn was geboren voor dit soort wedstrijden en moest zijn ploeg aan de belangrijke driepunter helpen. Dat deed hij.

Ter voorbeschouwing op de Clásico van 1 maart jongstleden zette BarçaSource Messi zijn mooiste Clásico’s in Madrid op een rijtje. Een nuttige tijdsbesteding om de verveling tegen te gaan. Benieuwd? Klik dan hier!

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining

VIDEO: de mooiste doelpunten van Messi 🐐 van dit seizoen

VIDEO: dit zijn Luis Suárez zijn mooiste doelpunten in de Liga