in

‘Barcelona plaatst Umtiti op transfermarkt, United toont interesse’

FC Barcelona gaat er komende zomer alles aan doen om Samuel Umtiti bij een andere club onder te brengen. De club denkt met de verkoop van de Fransman het transferbudget dit jaar te kunnen verhogen, zo meldt de Spaanse sportkrant Sport.

Umtiti heeft nog een contract bij Barça tot de zomer van 2023 met een clausule van €500 miljoen. Echter zullen de Catalanen met een veel lager bedrag genoegen gaan neme. De club namen Umtiti in 2016 voor € 25 miljoen over van Olympique Lyonnais. Manchester United lijkt één van de clubs te zijn die in de zomer een poging wil gaan wagen om de verdediger over te nemen van Barcelona.

De Franse international worstelde het afgelopen jaar met een aanhoudende knieblessure, waarbij de club afwisselend behandelingen gebruikte om het probleem op te lossen.

Nadat de problemen november 2018 door clubdoctoren was gesignaleerd, onderging hij een periode van revalidatie in Qatar, voordat hij in Spanje een kleine operatie onderging. Umtiti kwam na zijn revalidatie het afgelopen jaar niet meer terug op zijn oude niveau. Bovendien groeide Clement Lenglet enorm, die sindsdien een basisplaats heeft bij FC Barcelona.

Mooie beelden vanuit Barcelona: ”Messi, Messi, Messi

‘Geen Vidal of Semedo, maar Arthur in Lautaro Martínez-deal’