in

‘Geen Vidal of Semedo, maar Arthur in Lautaro Martínez-deal’

Met Luis Suárez heeft FC Barcelona slechts één echte centrumspits in de gelederen. De Uruguayaan is echter blessuregevoelig en op leeftijd. Omdat Antoine Griezmann niet voldoet in de punt, speurt de club de transfermarkt af op zoek naar een nieuwe spits. De namen van Rodrigo en Timo Werner vielen afgelopen transferperiode, maar de keuze lijkt te zijn gevallen op Lautaro Martínez.

De aanvaller van Inter Milan maakt dit seizoen veel indruk. In 22 competitiewedstrijden kwam hij tot twaalf doelpunten, terwijl hij in zes Champions Leaguewedstrijden vijf keer tot scoren kwam. Martínez krijgt de voorkeur van de clubleiding omdat hij als eindstation in de zestien kan spelen, maar zich ook kan laten terugzakken om ruimte te maken voor zijn medespelers. Daarnaast is Martínez een goede bekende van Lionel Messi.

In de zoektocht naar een nieuwe centrumspits, krijgt Lautaro Martínez de voorkeur boven onder meer Timo Werner.

Er is echter één probleem: hij moet 111 miljoen euro kosten. Dat staat in zijn contract. Barcelona legde afgelopen zomer 120 miljoen euro op tafel voor Griezmann, maar de Fransman is nog nauwelijks van toegevoegde waarde geweest. De Catalanen kunnen het zich financieel niet veroorloven nog eens ‘zomaar’ ruim 100 miljoen euro te investeren in een speler. Daarom kijkt de club naar oplossingen. Zo zou de club graag spelers bij de deal willen betrekken.

Arthur

Recentelijk werden Arturo Vidal en Nelson Semedo nog als opties genoemd, maar de Italianen zien liever Arthur de omgekeerde weg bewandelen. Dat meldt het Italiaanse Tuttosport. Ivan Rakitic zou ook hoog op het lijst van Antonio Conte, trainer van Inter Milan, staan. Hetzelfde medium meldt echter dat Inter niet van plan is Martínez voor minder geld te laten vertrekken, ook niet als er spelers van Barcelona bij betrokken worden.

‘Barcelona plaatst Umtiti op transfermarkt, United toont interesse’

Messi bezorgt Barcelona 1-0 overwining

VIDEO: de mooiste doelpunten van Messi 🐐 van dit seizoen