in ,

Xavi duidelijk over toekomst bij Barcelona: ‘Wil helemaal opnieuw beginnen’

Xavi

De naam van Xavi Hernández werd in januari veelvuldig genoemd bij FC Barcelona als opvolger van Ernesto Valverde. Eric Abidal sprak in Doha zelfs met de voormalig aanvoerder van FC Barcelona over de mogelijkheden. Uiteindelijk koos Xavi ervoor om bij Al Sadd te blijven. In een interview met La Vanguardia legt het icoon van FC Barcelona uit waarom hij de stap niet maakte.

In januari stopte FC Barcelona de samenwerking met Ernesto Valverde. De club zag weinig perspectief voor de toekomst met de Bask en dus kwamen er meerdere namen naar voren om de coach te vervangen. Ronald Koeman werd genoemd, maar hij bleef bij Oranje. Henry, Setien en Xavi waren andere kandidaten.

Helemaal opnieuw beginnen

Een van de redenen waarom Xavi het voorstel afkeurde, was het feit dat hij beslissingen moest gaan nemen over spelers waarmee hij jaren gespeeld en zoveel goede herinneringen mee gedeeld heeft. Een andere reden voor Xavi is dat hij Barcelona volledig opnieuw wil opbouwen. ”Ik heb ze duidelijk gemaakt dat ik helemaal opnieuw wil beginnen en dat ik de beslissingen maak.”

Xavi maakte tijdens zijn interview meerdere keren duidelijk dat hij niet graag met de huidige mensen van FC Barcelona wil werken. ”Ik heb geen problemen, maar ik verstop me niet. Ik zou graag willen samenwerken met mensen in wie ik vertrouwen heb, die loyaal zijn en met mensen die oprecht zijn. Er mogen geen stoorzenders in en rondom de kleedkamer zijn”, benadrukt Xavi, die graag met oude vrienden wil werken. ”We hebben het dan over Carles Puyol, die aanvoerder was van Barça, en bijvoorbeeld Jordi Cruijff, een zeer goede zakenman met veel ervaring in de technische secretaris.”

Victor Font

Xavi is daarmee duidelijk dat hij met mensen wil werken die hij kan vertrouwen, iets dat hij op dit moment mist bij de club. Al geeft de voormalig aanvoerder van Barcelona aan geen slechte relatie te hebben met voorzitter Bartomeu. ”Ik wil niet te opdringerig zijn, maar ik sta erop dat ik volledig op de hoogte wil zijn van zaken binnen de club. Ik heb niets tegen iemand binnen de club. Bovendien heb ik geen slechte relatie met Bartomeu, kan ik goed overweg met Laporta en met Víctor Font ben ik goed bevriend. Ik ben voor iedereen die de club een warm hart toedraagt.”

Victor Font is één van de uitdagers die volgend jaar een poging wil gaan wagen om Josep Bartomeu van zijn troon te stoten bij FC Barcelona. Of Juan Laporta, vriend van Johan Cruijff, zich wederom kandidaat stelt als voorzitter van de club is nog niet bekend.

Xavi wil bij Barcelona weer het echte FC Barcelona terugbrengen en denkt daarbij vaak aan zijn idolen. ”Cruijff veranderde het voetbal en Joan Cila Johan is mijn voetbalvader”, vertelt Xavi over Johan Cruijff en Joan Vila. ‘Voor mij is hij de man die de geschiedenis van het voetbal heeft veranderd. En als voetbal een religie is, was hij de god ervan. Maar Joan Vila kende het Cruyffism nog beter dan Johan zelf. We hebben elkaar verschillende keren ontmoet. Hij vertelde me dat Barça op een dag bij mij aan zou kloppen en gaf me toen advies: dat ik dingen moest gaan beslissen. Dat ik ja moest zeggen omdat het goed zit, niet om de ‘ja’ zelf. Niet iedereen heeft jouw ervaring, je begrijpt de club en het spel. Je moet de beslissing maken met alle gevolgen van dien adviseerde hij.”

Neymar

Tot slot liet Xavi zijn licht schijnen over de huidige selectie van FC Barcelona, waarin hij een goede basis ziet. Toch zou de coach van Al Sadd zich met één type speler versterken. ”Ik zou het type Neymar aantrekken bij FC Barcelona. Ik weet niet of hij op sociaal vlak een aanwinst zou zijn, maar voor het voetbal zeker wel. Barcelona heeft enkele van dat soort spelers, maar geen toppers zoals Bayern. Jadon Sancho, Serge Gnabry…”

What do you think?

Legend

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerEmoji Addict

Geef een reactie

Xavi lovend over Barcelona-spelers: ‘Groot deel is buitengewoon’

Officieel: FC Barcelona verlaagt salarissen van spelers, Messi haalt uit op Instagram