in

‘Barça niet van plan om afkoopclausule van Martínez te lichten’

Lautaro Martínez moet de nieuwe spits van FC Barcelona worden en ziet dat zelf ook wel zitten. Het prijskaartje dat om de aanvaller zijn nek hangt lijkt Barcelona echter flink parten te spelen. Door de financiële gevolgen van de coronacrisis kan de club niet met miljoenen smijten.

Het Spaanse Mundo Deportivo is er zelfs zeker van dat de club niet van plan is om de afkoopclausule van 111 miljoen euro te lichten. Dat bedrag is opgenomen in Martínez zijn contract en is de eerste tien dagen van juli geldig. Het is echter nog maar de vraag of de transfermarkt op 1 juli haar deuren opent. FIFA zou die pas willen openen als de competities zijn afgerond. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat dat voor 1 juli plaatsvindt.

Alhoewel het geld er niet lijkt te zijn, willen de Catalanen er volgens Mundo Deportivo alles aan doen om Martínez komende zomer te presenteren als nieuwe centrumspits. De Argentijn, die in augustus 23 jaar wordt, moet de vervanger worden van Luis Suárez. De Uruguayaan, herstellende van een knieblessure, is inmiddels 33 jaar oud en in het bezit van een aflopend contract.

Om de deal te bewerkstelligen, zou Barcelona bereid zijn om enkele spelers de omgekeerde weg te laten bewandelen. Inter Milan, dat zeer gecharmeerd is van Arturo Vidal, zou naast de Chileen ook de beschikking kunnen krijgen over spelers als Carles Aleñá en Marc Cucurella. Op dezelfde manier hoopt Barcelona Neymar terug te halen naar Camp Nou. De afgelopen dagen werden Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibo al genoemd als spelers die de overstap naar Paris Saint-Germain zouden kunnen maken. Afgelopen zomer was Neymar al heel dicht bij een terugkeer naar Barcelona.

Vandaag dertien jaar geleden: Messi soleert door de Getafe-defensie

Champions League

‘UEFA heeft nieuwe datum voor return tussen Barcelona en Napoli op het oog’