in

FC Barcelona wint eindelijk en ontvangt bijna 3 miljoen euro

Gabigol - FC Barcelona

Eindelijk een overwinning voor FC Barcelona. Niet op het veld maar in de rechtbank. Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) is in de Gabigol-zaak met FC Barcelona mee gegaan. Santos zal 2,9 miljoen euro moeten betalen aan de Catalanen, nadat de Braziliaanse club zich niet aan de voorwaarden van een contract hield.

Voor FC Barcelona is de overwinning in de rechtbank de zoveelste van de afgelopen maanden. De club won dit jaar namelijk meerdere grote zaken. Mediapro moest 1,2 miljoen euro betalen aan de club en Neymar moest FC Barcelona 6,7 miljoen euro terug betalen omdat hij onrechtmatig zijn bonussen heeft ontvangen.

Gabigol?

Om de Gabigol-zaak te begrijpen, moeten we terug naar de transfer van Neymar naar FC Barcelona. De Braziliaan werd in 2013 door FC Barcelona overgenomen van Santos. in de deal zat ook een voorkeursoptie voor Gabigol. Daar betaalde FC Barcelona 2,9 miljoen euro voor.

Gabigol, die tijdens de Olympische Spelen in 2016 veel indruk maakte, kreeg in de weken erna onder meer aanbiedingen van Inter Milaan. De Italianen boden 30 miljoen euro, maar Santos hield Barcelona niet op de hoogte van het bod, terwijl dat dit contractueel was vastgelegd.

De club kan niet geheel ontevreden zijn met het feit dat Inter Barça niet op de hoogte hield. Gabigol’s periode bij de Italiaanse topclub was ronduit teleurstellend. In zijn eerste seizoen speelde hij 10 wedstrijden en scoorde hij één doelpunt. Het jaar daarop werd hij uitgeleend aan Benfica, maar speelde hij slechts 5 wedstrijden. Inter verhuurde Gabigol vervolgens aan Santos en later aan Flamengo. Uitiendelijk kocht Flamengo de aanvaller begin dit jaar voor 18 miljoen euro.

Trefzekere Martens: “Denk dat wij het goed hebben gedaan”

Antoine Griezmann FC Barcelona

Griezmann breekt met Huawei vanwege ‘Oeigoeren-alarm’