in

Suárez hoorde nog niets van de clubleiding: ‘Maar dat is nu ook niet belangrijk’

Mocht FC Barcelona dit seizoen nog in actie komen, zou het zomaar zo kunnen zijn dat Luis Suárez zijn rentree maakt. De Uruguayaan revalideert voorspoedig van zijn knieblessure. Ondertussen loopt zijn contract langzaam maar zeker tot een einde.

Zijn contract loopt af in de zomer van 2021. Zoals het er nu naar uitziet, loopt de Uruguayaan volgend jaar transfervrij de deur uit. Hij vertelt in gesprek met Mundo Deportivo dat hij nog niets heeft gehoord van de clubleiding. ‘Ik weet nog steeds niet wat de club met mij van plan is, maar ik vind dat op dit moment ook niet belangrijk. Het is niet het juiste moment om het over mijn toekomst te hebben. Het is belangrijk dat we kijken naar de huidige situatie in de wereld en hoe we daar bovenop kunnen komen.’

Hij denkt er in ieder geval niet aan om te vertrekken bij Barcelona. ‘Nee, zeker niet. Ik heb een contract met de club en ben van plan die uit te dienen. Ik ben ervan overtuigd dat het moment dat de club en ik met elkaar in gesprek gaan vanzelf komt. Onze relatie is altijd goed geweest.’

Aanvallende versterkingen

Ondertussen wordt er in de Spaanse media volop gespeculeerd over een terugkeer van Neymar. De Braziliaan speelde van 2013 tot en met 2017 in Barcelona en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag terugkeert. In Barcelona vormde hij samen met Lionel Messi en Suárez een meer dan gevreesd aanvalstrio. ‘Iedereen kent zijn kwaliteiten. De kleedkamer waardeert hem. Hij is van harte welkom’, aldus Suárez. Neymar was afgelopen zomer al dicht bij een terugkeer.

Een andere aanvaller die in verband wordt gebracht met een overstap naar Barcelona, is Lautaro Martínez. ‘Hij maakt een geweldige groei door in Italië en laat zien dat hij een geweldige spits is.’ Een eerste aanbieding van Barcelona werd door Inter Milan afgewezen.

Suárez en Neymar vieren een doelpunt in de met 0-4 gewonnen Clásico in 2015.
André Onana

‘FC Barcelona houdt situatie van Onana nauwlettend in de gaten’

‘Barcelona versterkt zich met parel van Sociedad’