in

‘FC Barcelona houdt situatie van Onana nauwlettend in de gaten’

André Onana

André Onana verruilde FC Barcelona in de winter van 2015 voor Ajax. De doelman zag geen toekomst in Catalonië. In Amsterdam groeide hij door de jaren heen uit tot één van de beste doelverdedigers in Europa. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt in Barcelona. De club houdt de situatie van de Kameroener nauwlettend in de gaten en hoopt hem te kunnen verleiden tot een terugkeer.

Cadena Ser meldde in haar programma Qué T’Hi Jugues dat Barcelona in nauw contact staat met het management van Onana. De Catalanen houden zijn situatie al langer in de gaten. Toen Jasper Cillessen afgelopen zomer vertrok naar Valencia, werd Onana al genoemd als mogelijke vervanger. Alhoewel de doelman van Ajax er nooit een geheim van heeft gemaakt dat hij graag een stap wil maken, mocht hij onder geen enkele voorwaarde vertrekken van de Amsterdamse clubleiding.

Ajax deelde zijn doelman mee dat hij in de zomer van 2020 bij een goede aanbieding mag vertrekken, maar de vraag of die afspraak nog van kracht is. De verwachting is dat het coronavirus een enorme impact zal hebben op de komende transferperiode. Niet alleen kan Ajax niet direct een goede vervanger halen. Ook zal Barcelona op de centen moeten letten. De club smeet de afgelopen jaren met miljoenen op de transfermarkt. Ajax verlangt veertig miljoen euro voor zijn doelman, die in Amsterdam nog een contract heeft tot de zomer van 2022.

Tweede keeper achter Ter Stegen

Mocht Barcelona zomer niet kunnen of willen toeslaan in Amsterdam, is het de vraag of Onana wil wachten op zijn oude werkgever. Meerdere Europese topclubs, waardoor Chelsea en Tottenham Hotspur, zouden de Kameroener op de korrel hebben. Alhoewel Marc-André Ter Stegen de onbetwistbare nummer één is, is zijn aanwezigheid geen probleem voor Onana. Hij zou bereid zijn om genoegen te nemen met een rol achter de Duitser, als hij maar wel de garantie heeft dat hij doorschuift.

Barcelona is op dit moment in onderhandeling met Ter Stegen over een vernieuwd contract, maar die verloopt erg moeizaam. Tweede doelman Neto, die afgelopen zomer overkwam van Valencia, zou alweer op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. De Braziliaan komt niet voor in de toekomstplannen van Barcelona.

Voormalig-president Gaspart over Antic: ‘Hij wilde een contract voor zes maanden’

Suárez hoorde nog niets van de clubleiding: ‘Maar dat is nu ook niet belangrijk’