in

Xavi lovend over Ter Stegen: ”Van fundamentele waarde voor ons”

Marc-André Ter Stegen tegen Real Sociedad
Met twee gestopte strafschoppen groeide Ter Stegen tegen Real Sociedad uit tot de held van de avond.

FC Barcelona is bezig aan een matig seizoen en dat geldt eigenlijk ook voor Marc-Andre ter Stegen. De kritiek op de Duitse doelman neemt steeds meer toe, terwijl hij in de afgelopen seizoenen vooral veel complimenten kreeg. Trainer Xavi is nog altijd heel blij met zijn keeper.

”Zijn kernaspecten, die bij een profvoetballer horen, zijn buitengewoon”, vertelt Xavi op de persconferentie van maandag. ”Individuele fouten kunnen altijd worden voorkomen, maar zijn voetenwerk is bijvoorbeeld fantastisch. Voor mij is er geen discussie. Natuurlijk kan ook Marc-André zich op genoeg punten verbeteren, maar hij behoort tot het groepje beste keepers ter wereld. Qua kwaliteit is alleen Manuel Neuer van hetzelfde niveau.”

Xavi kan dan ook niet zoveel met de uitspraken dat veel tegendoelpunten voorkomen hadden kunnen worden door Ter Stegen. ”Onze tegengoals zijn een probleem van het team, niet van onze keeper of de verdediging alleen. Marc-André viel weinig te verwijten. Sowieso is hij van fundamentele waarde voor ons.”

Pique en Lenget

Piqué terug in selectie FC Barcelona voor duel in Sevilla

Sevilla en FC Barcelona houden elkaar in evenwicht