in

Onana aast op nieuwe uitdaging: ‘Mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk’

Als het aan André Onana ligt, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Dat vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Kameroener is toe aan een nieuwe uitdaging. Met FC Barcelona, Chelsea, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain heeft hij de Europese topclubs voor het uitkiezen.

‘Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar. Het waren vijf geweldige jaren hier, maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk’, aldus Onana.

FC Barcelona is één van de geïnteresseerden. De Spaanse grootmacht is een oude bekende van Onana. De doelman maakte in 2010 de overstap van de Samuel Eto’o Academy naar Barcelona, alvorens hij aan het begin van 2015 zijn handtekening zette onder een contract in Amsterdam. Volgens De Telegraaf hebben de Catalanen zich via het management van de doelman gemeld bij Ajax. In ruil voor Onana zouden de Amsterdammers de beschikking kunnen krijgen over reservedoelman Neto, Riqui Puig én Alex Collado of Carles Aleñá.

Albert Botines, Onana zijn zaakwaarnemer, bevestigt in gesprek met het AD dat Barcelona in de markt is voor zijn speler. ‘Er is veel beweging rondom André. Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt. Daarbij speelt de huidige situatie van Barcelona natuurlijk ook een rol. De club moet financieel concessies doen, dus hebben ook geopperd om huidige doelmannen van Barcelona in de deal te betrekken.’

Ter Stegen

De vraag is natuurlijk in hoeverre Onana een terugkeer naar Barcelona ziet zitten. Met Marc-André Ter Stegen heeft de club een keeper van formaat onder de lat staan. De Duitser is met zijn club in gesprek over een verbeterd contract. De gesprekken verlopen echter zeer moeizaam. Ter Stegen zou na Lionel Messi het meeste willen verdienen.

‘Juventus meldt zich voor Arthur, ruildeal aanstaande’

VIDEO: geniet van Messi zijn 100(!) mooiste doelpunten met commentaar