in

‘Juventus meldt zich voor Arthur, ruildeal aanstaande’

Trekt Arthur na twee seizoenen de deur in Barcelona achter zich dicht? Die kans is aanwezig. Volgens Mundo Deportivo zijn de Catalanen met Juventus in gesprek over een eventuele transfer van de Braziliaan. In ruil voor de middenvelder zouden enkele spelers van de Oude Dame de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

De Catalanen leken in eerste instantie een ‘nee’ te verkopen aan Juventus, maar de Italianen zijn bereid diep in de buidel te tasten voor Arthur. Maurizio Sarri, de trainer van Juventus, is erg gecharmeerd van de Braziliaan. De trainer ziet zijn komst als essentieel om het spel van zijn ploeg naar een hoger niveau te tillen. Arthur maakte in de zomer van 2018 voor ruim dertig miljoen euro de overstap van Grêmio naar FC Barcelona. Hij leek in zijn eerste seizoen uit te groeien tot een nieuwe publiekslieveling, maar door blessures en een mindere vorm schommelt hij inmiddels tussen bank en basis.

Lionel Messi zei in 2018 dat Arthur hem doet denken aan Xavi, maar de Braziliaan is er (nog) niet in geslaagd om zijn stempel te drukken op het spel van Barcelona. Voor de club reden genoeg om naar aanbiedingen van andere clubs te luisteren. Er leek ook sprake te zijn van interesse uit Milaan, maar voorlopig is Juventus de enige club die serieus werk lijkt te maken van de komst van Arthur.

Pjanic, hier in duel met Iniesta, zou zomaar eens de overstap naar FC Barcelona kunnen maken.

De Ligt

Hoeveel Arthur moet kosten, is niet bekend. Barcelona zou graag een groot deel van het geïnvesteerde bedrag terug willen zien, maar is ook bereid spelers van Juventus te verwelkomen. Het is geen geheim dat de club een zwak heeft voor Matthijs de Ligt. De Nederlander was afgelopen zomer op weg naar Barcelona, maar koos toch voor de kampioen van Italië. De Catalanen hopen dat Juventus De Ligt bij de Arthur-deal betrekt, maar die kans lijkt zeer klein.

Andere spelers van Juventus die door de media in verband worden gebracht met een vertrek naar Barcelona zijn Miralem Pjanic, Rodrigo Bentancur, Federico Bernardeschi en sinds deze week ook Mattia De Sciglio. Laatstgenoemde kan een serieuze optie worden als Barcelona besluit Júnior Firpo en Nelson Semedo te verkopen. De Sciglio kan namelijk op zowel de linker- als rechterflank uit de voeten.

André Onana

‘FC Barcelona meldt zich met opvallend voorstel voor Onana’

Onana aast op nieuwe uitdaging: ‘Mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk’