in

‘FC Barcelona meldt zich met opvallend voorstel voor Onana’

André Onana

Ondanks de twijfels die er bestaan over de voortgang van het voetbal, is FC Barcelona op de achtergrond druk bezig met de samenstelling van de selectie. Dat André Onana op het lijstje staat, is al langer bekend. Volgens De Telegraaf is er sprake van serieuze interesse. De Catalanen zouden zich met een opvallend voorstel hebben gemeld in Amsterdam.

Onana verruilde in de winter van 2015 Barcelona voor Ajax. De doelman zag geen toekomst meer in Barcelona. In Amsterdam groeide de Kameroener uit tot steunpilaar en één van de beste spelers op zijn positie in Europa. Dat is niet onopgemerkt gebleven in Barcelona. De Catalanen willen Onana verleiden tot een terugkeer en zijn bereid een aantal zeer talentvolle spelers de omgekeerde weg te laten bewandelen. Volgens De Telegraaf kan Ajax in ruil voor de doelman de beschikking krijgen over reservedoelman Neto, Riqui Puig én Alex Collado of Carles Aleñá.

Puig vs Huesca
Maakt Puig vanaf komend seizoen zijn minuten in Amsterdam?

In Amsterdam, waar oud-Barcelona speler Marc Overmars over de transfers gaat, is men echter niet overtuigd van het voorstel. Volgens De Telegraaf zou Overmars zijn oude werkgever een ‘nee’ hebben verkocht. De technisch directeur wil zijn doelman gewoon in Amsterdam behouden. Onana heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2022. De recordkampioen van Nederland zou alleen met Barcelona in gesprek willen gaan als de Catalanen een miljoenenbedrag op tafel leggen.

Ter Stegen

De Amsterdammers beloofden Onana en zijn management vorig seizoen te zullen meewerken aan een transfer als de juiste prijs wordt betaald. De vraagprijs werd in eerste instantie geschat op 40 miljoen euro, maar door de huidige omstandigheden zou 30 miljoen euro realistischer zijn. In hoeverre Barcelona bereid is dat bedrag op tafel te leggen, is ook afhankelijk van Marc-André Ter Stegen. De Duitser is met zijn werkgever in gesprek over een vernieuwd contract, maar die verlopen erg moeizaam. De doelman zou na Lionel Messi het meeste willen gaan verdienen.

Naast Barcelona, zouden ook Chelsea, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, AC Milan en Borussia Dortmund interesse hebben in Onana. Het belooft wederom een interesse transfersoap te worden.

Mike Tyson FC Barcelona

‘Cannabisbedrijf Mike Tyson wil tijdelijk naamrechten Camp Nou overnemen’

‘Juventus meldt zich voor Arthur, ruildeal aanstaande’