in

Officieel: Barcelona laat Riqui Puig vertrekken naar LA Galaxy

Riqui Puig

De kogel is door de kerk. Publiekslieveling Riqui Puig vertrekt per direct bij Barcelona om in Amerika te gaan voetballen. De middenvelder heeft gekozen voor LA Galaxy als nieuwe werkgever. Hij levert Barcelona nu geen transfersom op, maar mogelijk levert hij de club later alsnog geld op.

Riqui Puig had bij Barcelona nog een doorlopend contract, maar tijdens de onderhandelingen met LA Galaxy is besloten dat de Amerikanen nu geen transfersom hoeven te betalen. Wel heeft Barcelona bedongen dat het bij een toekomstige transfer 50% van de opbrengst krijgt.

Riqui Puig kwam in 2013 als jeugdspeler in de opleiding van Barcelona terecht. Al vroeg werd duidelijk dat de middenvelder over veel talent beschikt. Op 5 december 2018 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens het duel met Cultural Leonesa om de Copa del Rey. Puig werd een lieveling van het publiek, maar nooit kon hij een vaste basisplek veroveren. Uiteindelijk kwam de Spanjaard tot 57 officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Barcelona sluit Amerikaanse tour af met zege op New York Red Bulls

Frenkie, Lewandowski en Pedri schitteren in Gamper Cup