in

Koeman’s Barça leeft nog in La Liga

FC Barcelona team

Hoe ongeloofwaardig het ook lijkt, FC Barcelona leeft nog steeds in La Liga. De overwinning van Real Madrid tegen Atlético de Madrid geeft de Catalanen de kans om aan het eind van deze speelronde negen punten achter de colchoneros te staan. Een behoorlijk gat, maar het is een achterstand die in de afgelopen seizoenen in de Liga vaker werd omgebogen.

Om te profiteren van de de misstap moet FC Barcelona vanavond in het eigen Camp Nou verplicht winnen van Levante. Naast een goed resultaat is het terugkeren van het vertrouwen in de ploeg noodzakelijk na de nederlagen tegen Cádiz en Juventus. Ronald Koeman zal uiteraard voor zijn sterkste elf namen kiezen, maar de coach heeft nog altijd twijfels in zijn opstelling.

Coutinho fit?

Eén van de twijfels is Philippe Coutinho. De middenvelder was de afgelopen dagen afwezig vanwege spierproblemen en is opnieuw vader geworden. Zaterdag trainde de Braziliaan wel weer met de groep mee, maar het is nog maar de vraag of Koeman het risico wil lopen om de middenvelder op te stellen.

Een andere vraagteken is de aanwezigheid van Riqui Puig in de basisopstelling. Het grote talent van FC Barcelona was samen met Messi de enige voetballer die zijn gezicht liet zien in het duel tegen Juventus. Koeman beloont meestal de goede prestaties van jongeren, maar tijdens de wekelijkse persconferentie kwam daar geen bevestiging van.

Levante

Koeman heeft voor het duel met Levante dezelfde selectie als de afgelopen weken. Ousmane Dembélé, Sergi Roberto, Ansu Fati en Gerard Pique vanwege blessures. Wel is er opnieuw een plek in de selectie voor Barcelona B-speler Konrad.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1338067051110404096

Het duel tussen FC Barcelona en Levante is vanaf 21.00 uur live te volgen via de kanalen van BarçaSource.nl

Antoine Griezmann FC Barcelona

Griezmann breekt met Huawei vanwege ‘Oeigoeren-alarm’

Araújo, verdediger van FC Barcelona

Matchday | FC Barcelona – Levante (1-0)