in ,

WINWIN

VIDEO: geniet van Messi zijn 100(!) mooiste doelpunten met commentaar

Zijn schitterende vrije trap in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool betekende doelpunt 600 in het shirt van FC Barcelona. Er staat al jaren geen maat op Lionel Messi. De Argentijn is niet alleen de topscorer aller tijden van Barcelona en Argentinië, maar ook van de Liga. Ook in de Champions League scoort hij er met 114 doelpunten flink op los. In al die jaren scoorde hij niet alleen veel doelpunten, maar ook heel veel mooie. Herinner jij zijn solodoelpunten tegen Getafe, Real Madrid en Athletic Club nog? Dat is slechts een kleine greep. Bekijk hier Messi zijn 100 mooiste doelpunten ooit.

Vorig jaar hield Barcelona een verkiezing voor het mooiste doelpunt ooit in de clubgeschiedenis. Maar liefst 500.000 mensen brachten hun stem uit. Met zijn fenomenale doelpunten tegen Getafe, Real Madrid en Athletic Club domineerde Messi het podium. Zijn solodoelpunt tegen Getafe kreeg de meeste stemmen en is daarmee het mooiste doelpunt in de geschiedenis van Barcelona.

Daar denkt de Argentijn zelf anders over. In gesprek met RAC1 werd hem gevraagd naar zijn mooiste doelpunt uit zijn carrière. Zijn antwoord: zijn rake kopbal in de CL-finale van 2009 tegen Manchester United. De Catalanen versloegen de Engelsen met 2-0 en veroverden daarmee hun derde eindzege in de Champions League.

Messi loopt juichend weg na zijn doelpunt in de CL-finale van 2009 tegen Manchester United. Op de achtergrond een verslagen Edwin van der Sar.

Onana aast op nieuwe uitdaging: ‘Mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk’

Er is er één jarig: geniet van 100 briljante reddingen van Ter Stegen