in ,

OMGOMG WTFWTF

Er is er één jarig: geniet van 100 briljante reddingen van Ter Stegen

Gisteren pakten we uit met Lionel Messi zijn honderd mooiste doelpunten uit zijn carrière. Vandaag is het de beurt aan Marc-André Ter Stegen. De nummer een van FC Barcelona blaast vandaag 28 kaarsjes uit. De Duitser was in zijn eerste twee seizoenen de stand-in voor Claudio Bravo, maar is inmiddels niet meer weg te denken onder de lat. Met zijn katachtige reflexen is Ter Stegen na Messi misschien wel de belangrijkste speler van Barcelona. Bekijk hier honderd fenomenale reddingen uit zijn carrière.

Ter Stegen speelt inmiddels al bijna zes jaar in het shirt van FC Barcelona. De Duitser, die in de zomer van 2014 werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, was in zijn eerste twee seizoenen de stand-in voor Bravo. Hij maakte zijn minuten in de Champions League en de Copa del Rey. Met succes, want in zijn eerste seizoen pakte hij direct de eindzege in de Champions League en het bekertoernooi. Bravo vertrok in de zomer van 2016 naar Manchester City en dat maakte Ter Stegen de nieuwe eerste doelman van Barcelona. Hij maakt niet alleen indruk met zijn handen, maar ook met zijn voeten. Zo leverde hij op 28 september 2019 nog een geweldige assist op Luis Suárez.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1177960298210353154?s=20

Op 6 oktober 2019 bereikte hij tegen Sevilla een mooi aantal van 200 wedstrijden in het shirt van Barcelona. In totaal werd hij vier keer landskampioen, won hij één keer de Champions League, vier keer de Copa del Rey, één keer de wereldbeker voor clubteams, één keer de Europese Supercup en één keer de Spaanse Supercup. Hij heeft een contract tot de zomer van 2022, maar is met de club in gesprek over een verbeterd contract. Die gesprekken verlopen vooralsnog erg moeizaam. Volgens de Spaanse media wil Ter Stegen de op één na best betaalde speler in de selectie worden.

Champions League Ter Stgeen
Ter Stegen pakt een strafschop tegen Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League.

VIDEO: geniet van Messi zijn 100(!) mooiste doelpunten met commentaar

‘Dortmund ziet in Fati vervanger van gewilde Sancho’