in

Prachtige reddingen: herbeleef Ter Stegen zijn magistrale avond

Marc-André Ter Stegen tegen Real Sociedad
Met twee gestopte strafschoppen groeide Ter Stegen tegen Real Sociedad uit tot de held van de avond.

Dat FC Barcelona ook onder Ronald Koeman afhankelijk is van Lionel Messi, werd woensdagavond tegen Real Madrid maar weer eens duidelijk. In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden, waarin de Argentijn wel van de partij was, creëerde het vooral in de eerste helft amper mogelijkheden. Uiteindelijk mochten de Catalanen Marc-André Ter Stegen bedanken voor het bereiken van de finale van de Supercup. De Duitser speelde een geweldige wedstrijd. Zijn beste in tijden. Met twee gestopte strafschoppen speelde hij een cruciale rol in de overwinning. Bekijk hieronder nog eens Ter Stegen zijn heldendaden in San Sebastian.

Na afloop van de halve finale tussen Real Sociedad en FC Barcelona kreeg Frenkie de Jong de nodige complimenten. De middenvelder laat in het nieuwe jaar eindelijk zien waarom FC Barcelona in 2019 zoveel geld voor hem over had. Met een sublieme kopbal bezorgde hij zijn ploeg vlak voor rust de voorsprong. In de tweede helft was hij weliswaar ongelukkig met een handsbal waaruit de gelijkmaker van Sociedad volgde en ja hij miste een strafschop. Maar over de hele wedstrijd gezien was De Jong wederom één van de betere. De Spaanse media waren niet alleen lyrisch over Ter Stegen, maar ook over Frenkie.

Ook Ronald Araújo legde een ijzersterke wedstrijd op de mat. De Uruguayaan had geen overtredingen nodig om zijn tegenstanders af te stoppen. Het is echter niet Araújo of De Jong, maar Ter Stegen wiens optreden lang op het netvlies gebrand zal staan. Met enkele schitterende reddingen hield hij FC Barcelona op de been. Dat de Duitser langzaam zijn oude vorm hervindt, werd duidelijk in de strafschoppenserie. Hij hield de eerste twee pogingen van Sociedad knap uit het doel. Door Sport werd Ter Stegen zijn optreden beoordeeld met maar liefst een 10. Onderstaande compilatie laat nog maar eens zien waarom.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Barcelona Femení wél ten onder na strafschoppen in Supercopa

Video: Riqui Puig neemt verantwoordelijkheid tijdens strafschoppen