in

Lovende woorden voor De Jong: ‘Hij nam het team op sleeptouw’

FC Barcelona en De Jong vieren een treffer tegen Athletic Club

De halve finale van de Spaanse Supercup tussen Real Sociedad en FC Barcelona ging alle kanten op. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing nemen. Frenkie de Jong en Antoine Griezmann faalden, maar Sociedad deed het nog slechter vanaf de stip. Uiteindelijk verzekerden de Catalanen zich dankzij Marc-André Ter Stegen en Riqui Puig voor de finale. De Jong mocht hen bedanken, maar was met een doelpunt uiteraard ook belangrijk voor de ploeg. In Spanje zag men hem wederom een sterke wedstrijd spelen.

De Jong kwam in de zomer van 2019 met veel verwachtingen over van Ajax. Onder Ernesto Valverde was de Nederlander weliswaar zeker van een basisplaats, maar een overtuigende indruk wist hij niet te maken. Ook in de eerste maanden onder Ronald Koeman zagen we niet de middenvelder die in dienst van Ajax zijn tegenstanders helemaal dol draaide. De korte winterbreak lijkt hem echter goed te hebben gedaan. ‘Het stapje voorwaarts dat hij moest maken is inmiddels een ferme stap vooruit geworden’, klonk het bij Mundo Deportivo na het duel met Real Sociedad.

De krant, die vooral bekend staat om zijn nieuws over FC Barcelona, is erg lovend over de middenvelder. ‘De Jong is zelfs een betere en completere speler dan in zijn periode bij Ajax. Na een wat grijs seizoen, een jaar waarin hij moest wennen, volgde een weifelende start van zijn tweede jaargang. Een gesprek met Koeman lijkt hem bevrijd te hebben. Hij scoorde woensdag niet alleen, maar nam het team ook op sleeptouw.’ De Jong speelt in de laatste wedstrijden een stuk aanvallender dan voorheen en dat werpt zijn vruchten af. ‘De Nederlander scoorde vorige maand tegen Real Sociedad, sloeg onlangs toe tegen Huesca en was woensdag opnieuw trefzeker. Vorig seizoen maakte hij in totaal slechts twee goals.’

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1349662553576792065?s=20

Finale

Met zijn treffer tegen Real Sociedad bracht De Jong zijn seizoentotaal op drie. In de competitie scoorde hij vooralsnog twee keer en gaf hij twee assists. Komende zondag zal Koeman wederom hopen op een uitblinkende De Jong. Na donderdagavond weet FC Barcelona wie het treft in de finale van de Spaanse Supercup. De andere halve finale gaat tussen Real Madrid en Athletic Club. Uiteraard hoopt men op een Clásico en daar zitten ze in Barcelona waarschijnlijk ook met smart op te wachten. De Madrilenen waren eerder dit seizoen, onder meer door een zeer omstreden strafschop, met 1-3 te sterk in Camp Nou. In het afgelopen seizoen veroverde Real de titel ten koste van Barça. Kortom, het is tijd voor revanche.

Frenkie de Jong kopt raak tegen Real Sociedad

Samenvatting: Puig schiet FC Barcelona naar finale Supercup

Real Madrid en Athletic Club strijden om een ticket voor finale Supercup

Real Madrid of Athletic Club: wie treft Barça liever in de finale?