in ,

Frenkie de Jong gewoon in selectie voor Amerikaanse trip

FC Barcelona reist vandaag af naar Amerika voor de volgende fase in de voorbereiding. De selectie zal tot het einde van deze maand op meerdere plekken zijn in de Verenigde Staten. Ook Frenkie de Jong zal er ‘gewoon’ bij zijn.

Een vertrek van Frenkie de Jong naar Manchester United hangt al lange tijd in de lucht. Barcelona houdt een vertrek niet tegen, omdat de club een flinke transfersom kan gebruiken. De Nederlander wil zelf niet vertrekken, want hij heeft het heel goed naar zijn zin in Catalonië. Er ontstaat daardoor een wat vreemde situatie. Er kwamen zelfs geruchten dat Barcelona de middenvelder uit de selectie wilde houden om hem zo richting de uitgang te sturen. Maar daar blijkt dus niks van waar. Er zijn wel andere spelers die niet meereizen naar de Verenigde Staten vanwege een mogelijke transfer. Neto, Mingueza, Puig, Umtiti en Braithwaite zijn niet op het vliegtuig gestapt. Zij zijn overbodig geworden en mogen vertrekken.

Barcelona zal vier oefenwedstrijden gaan spelen in Amerika. Inter Miami, Real Madrid, Juventus en New York Red Bulls zullen de opponenten zijn.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1548239616729198592

Raphinha dolgelukkig bij presentatie: ”Op het punt om droom te realiseren”

Officieel: Barcelona slaat grote slag met vastleggen Robert Lewandowski