in ,

Raphinha dolgelukkig bij presentatie: ”Op het punt om droom te realiseren”

Raphinha mag zich dan echt speler noemen van FC Barcelona. De Braziliaan zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2026 aan de club verbindt. Voor de aanvaller was het een moment om nooit te vergeten.

”Ik sta op het punt om mijn droom te realiseren”, aldus Raphinha bij zijn presentatie. ”Als kind was het al een droom van mij om ooit bij FC Barcelona te spelen. Een aantal van mijn idolen hebben in het verleden bij de club gespeeld. Het zou al veel zijn als ik de helft kan bereiken van hetgeen zij hier bereikt hebben. Ik hoop dat ik in staat ben om de fans te vermaken en Barcelona weer Barcelona te laten zijn.”

Raphinha sprak in de afgelopen periode met Xavi. ”Dat was een enorme eer voor mij. Hij was een geweldige speler en nu is hij bezig met het opbouwen van een prachtige carrière als trainer. Ik hoop dat hij me kan helpen om óók een goede speler te worden van Barcelona. Ik ga in ieder geval elke dag alles geven voor het team. Samen moeten we strijden voor prijzen, want dat hoort Barcelona altijd te doen.”

Rafa Marquez

FC Barcelona haalt oude bekende terug voor Barcelona B

Frenkie de Jong gewoon in selectie voor Amerikaanse trip