Barcelona Femení wél ten onder na strafschoppen in Supercopa

Barcelona Femení is er niet in geslaagd om de finale van de Supercopa te bereiken. In tegenstelling tot de mannen wisten de vrouwen hun strafschoppenserie niet te winnen van Atletico Madrid. Zo leed de ploeg een zeldzame nederlaag.

Lieke Martens ontbrak in de wedstrijdselectie. Zij had teveel last van een blessure in haar rechterbeen. Zo moest zij dus de kraker missen tegen de rivaal uit Madrid. Barcelona Femení was de favoriet in deze wedstrijd en dat was ook terug te zien in het spelbeeld. De Catalaanse ploeg was veel aan de bal en moest maar een opening zien te vinden in de vijandelijke defensie. Dat bleek een pittige opdracht.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Atletico Madrid op een 1-0 voorsprong. De Nederlandse verdedigster Merel van Dongen bleef kalm toen ze mocht aanleggen vanaf elf meter. Zo kwam Barcelona Femení dus op een achterstand en dat beeld hebben we de afgelopen maanden zelden gezien. Het leek op de eindstand te worden, maar in de blessuretijd was het Alexia Putellas die voor een late gelijkmaker zorgde. Beide ploegen konden zich opmaken voor een verlenging.

Daarin werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Barcelona Femení kende een zeer ongelukkige serie. Er werd slecht één van de vier genomen penalty’s benut en dat bleek niet voldoende. Atletico Madrid had ook niet de perfecte score, maar zij wisten er nog drie te maken. En zo wisten de Madrilenen zich te plaatsen voor de finale.