WINWIN

Barcelona Femení wint Supercopa na indrukwekkende overwinning!

FC Barcelona Femení heeft zondagmiddag op indrukwekkende wijze de Supercopa Femenina gewonnen! De ploeg van trainer Jonatan Giraldez wist rivaal Atletico Madrid in de eindstrijd maar liefst met 7-0 te verslaan. Lieke Martens had een behoorlijk aandeel in de overwinning.

Met de Nederlandse aanvalster in de basis kende Barcelona Femení al een uitstekende eerste helft. De score werd na een kwartier geopend door de Noorse Ingrid Syrstad Engen. Dat bleek het begin van een doelpuntrijke wedstrijd. Nog voordat het eerste half uur erop zat, had de Catalaanse topploeg de score al naar 3-0 getild. Beide treffers werden gemaakt door Caroline Graham Hansen.

Na rust ging Barcelona Femení vrolijk door met scoren. De tweede helft was amper begonnen of Fridolina Rölfö had de 4-0 al voor haar rekening genomen. Een paar minuten daarna was het alweer raak. Graham Hansen maakte haar derde treffer van de middag en dus had ze haar hattrick voltooid in deze eindstrijd. Na dit moment bleef het een tijdje stil. Het leek er dan ook op dat 5-0 de eindstand ging worden, maar Lieke Martens had nog wat plannen. In de laatste paar minuten pikte zij nog twee doelpunten mee. Bij het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk 7-0 op het scorebord. Een indrukwekkende overwinning!