in

Frenkie de Jong redt Barcelona in slotfase tegen Alaves

Ferran Torres

FC Barcelona heeft zich na de uitschakeling in de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao gerevancheerd in de Liga. De ploeg van Xavi Hernández speelde zondag een zeer pover duel tegen Alaves, maar Frenkie de Jong bezorgde FC Barcelona in de slotfase de moeizame 1-0 zege.

Frenkie de Jong, die in de Copa del Rey nog gepasseerd werd door Xavi, werd zondagavond de man van de wedstrijd. De Nederlander zorgde namelijk voor drie zeer belangrijke punten in de strijd om plek drie in de Liga. Barcelona, dat een zeer matig duel speelde tegen Alaves behoudt door de overwinning de aansluiting op nummer vier Atletico Madrid en nummer drie in de Liga Real Betis.

Het duel tegen Alaves kende weinig hoogtepunten. De Catalanen speelden het volledige duel in een te laag tempo en het creëerde bovendien met Luuk de Jong in de spits zeer weinig kansen. Uiteindelijk was het Frenkie de Jong die drie minuten voor tijd de zege binnen sleepte. Hij kon voor het doel eenvoudig binnen schieten nadat Jordi Alba een perfecte pass gaf op Ferran Torres. De kersverse aanwinst hield het overzicht voor het duel.

Barcelona Femení wint Supercopa na indrukwekkende overwinning!

‘FC Barcelona richt vizier op oude bekende Adama Traore”