in

‘Inter Milan wijst eerste bod Barcelona op Martínez af’

Het is geen geheim meer dat FC Barcelona zich komende zomer graag versterkt met Lautaro Martínez. De Argentijn moet de Catalanen van de nodige offensieve impulsen voorzien, maar Inter Milan wil (nog) niet denken aan een vertrek van zijn sterspeler. De Italianen sloegen een eerste bod van Barcelona af.

Dat meldt Mundo Deportivo. Het eerste bod van Barcelona op Martínez bedroeg 70 miljoen euro, inclusief Arturo Vidal en Nelson Semedo. Inter Milan is gecharmeerd van Vidal en Semedo, maar wil veel meer geld zien voor Martínez. De Argentijnse aanvaller heeft een clausule van 111 miljoen euro in zijn contract staan. Die clausule kan echter alleen de eerste vijftien dagen van juli gelicht worden. Volgens het Spaanse medium kan Martínez in Catalonië jaarlijks tien miljoen euro verdienen.

Martínez speelde zich een tijdje geleden op de radar van Barcelona. Hij vormt in het Argentijnse elftal een levensgevaarlijk duo met Lionel Messi. In Italië maakte hij dit seizoen indruk door in 22 competitiewedstrijden twaalf keer te scoren. In de Champions League kwam hij in zes wedstrijden tot vijf doelpunten.

Ivan Rakitic FC Barcelona

Rakitic doet een beroep op de bevolking: ‘We doen het met zijn allen’

Al vier jaar zonder, maar zeker niet vergeten: Johan Cruijff