in

‘Vidal zegt nee tegen China en zint op vertrek naar Italië’

Een overstap naar de Chinese Super League is geen optie voor Arturo Vidal. Dat meldt FOX Sports. De Chileense middenvelder maakt, mocht hij vertrekken uit Barcelona, liever een overstap binnen Europa.

De middenvelder, die in de zomer van 2018 overkwam van Bayern München, staat op de nominatie om te vertrekken komende zomer. Hij zou niet meer in de plannen voorkomen van Quique Setién. Daarnaast wil de clubleiding geld vrijmaken voor directe versterkingen. Lautaro Martínez van Inter Milan en Neymar van Paris Saint-Germain worden nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona.

Vidal zou onderdeel kunnen uitmaken van de transfer van Martínez. Volgens FOX Sports zint de middenvelder op een vertrek naar Inter Milan. Hij was afgelopen winter al dicht bij een overstap naar Italië. De Italianen voldeden echter niet aan de eisen van Barcelona. Mogelijk komt de nummer drie van de Serie A daar komende zomer op terug. Inter is erg gecharmeerd van Vidal. Mocht de club overstag gaan met een vertrek van Martínez, zou Barça Vidal bij de transfer kunnen betrekken.

In het contract van Martínez is een vertrekclausule van 111 miljoen euro opgenomen. Die is echter alleen de eerste tien dagen van juli geldig.

‘Barcelona versterkt zich met parel van Sociedad’

VIDEO | Spelers van FC Barcelona werken zich thuis in het zweet