in

WINWIN

‘UEFA heeft nieuwe datum voor return tussen Barcelona en Napoli op het oog’

Champions League

FC Barcelona en Napoli hadden op 18 maart samen uit moeten vechten wie zich zou plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. De return werd, evenals de overige wedstrijden in de achtste finales, uitgesteld tot nader order. Volgens Sky Italia heeft de UEFA inmiddels een nieuwe datum op het oog.

Volgens het Italiaanse medium zal de return tussen Barcelona en Napoli plaatsvinden op 8 augustus. Opvallend is dat de wedstrijd dan op een zaterdag gespeeld wordt. Normaliter worden de wedstrijden in de knock-out fase van de Champions League op dinsdag en woensdag gespeeld. Volgens Sky Italia maakt het miljardenbal op vrijdag 7 augustus zijn rentree. Voor die dag staan de returns tussen Juventus en Olympique Lyon en Manchester City en Real Madrid op het programma.

Op 11 en 12 augustus moeten de heenwedstrijden in de kwartfinales plaatsvinden. De returns worden nog geen week later gespeeld. Als we het Italiaanse medium moeten geloven, staan die gepland voor vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus. De halve finales worden in de daaropvolgende week gespeeld. Het slotstuk, de finale, zou dan op 29 augustus plaatsvinden in Istanbul. De data zijn echter (nog) niet bevestigd door de UEFA. De bond zal eerst een besluit moeten nemen over de nationale competities.

https://twitter.com/ActuFoot_/status/1251803774261346304?s=20

De eerste wedstrijd tussen Napoli en Barcelona eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel. Antoine Griezmann bezorgde zijn ploeg de gelijkmaker en het belangrijke uitdoelpunt.

‘Barça niet van plan om afkoopclausule van Martínez te lichten’

Malcom blikt terug: ‘Ik verdiende het om meer minuten te maken’