in

Voetbalwereld rouwt om overlijden dochter Luis Enrique

Luis Enrique

Slechts luttele uren na de loting voor de groepsfase van de Champions League werd de voetbalwereld opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws. Luis Enrique deelde via Twitter mee dat zijn dochter de strijd tegen haar ziekte niet heeft gewonnen. Xana was slechts negen jaar oud.

Na het voor Spanje teleurstellend verlopen wereldkampioenschap voetbal in Rusland, nam Luis Enrique het heft in handen. Als bondscoach van het Spaanse elftal begon hij aan een nieuwe fase, waarin hij veel nieuwe spelers de kans gaf. Lang duurde zijn periode als bondscoach echter niet. Eind juni zette hij er vanwege privéproblemen een punt achter. Al snel werd duidelijk dat zijn dochter ernstig ziek was. Donderdagavond Twitterde Enrique dat zijn dochter de strijd van vijf maanden niet heeft gewonnen. Een enorme klap voor de familie Enrique. De voetbalwereld staat uitgebreid stil bij het verlies van Xana.

https://twitter.com/realmadriden/status/1167173288327557120?s=21

Luis Enrique werd in de zomer van 2014 aangesteld als hoofdtrainer van FC Barcelona. De Spanjaard leidde zijn elftal in zijn eerste seizoen direct naar de treble. De hoofdrolspelers van dat seizoen zijn dan ook diep geraakt door het overlijden van Xana:

https://twitter.com/luissuarez9/status/1167171827103412224?s=21

Barcelona treft Dortmund, Inter en Slavia Praag in groepsfase Champions League

Champions League

Barcelona start Champions League-avontuur in Dortmund