in

Barcelona treft Dortmund, Inter en Slavia Praag in groepsfase Champions League

FC Barcelona weet wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de Champions League. De Catalanen mogen hun borst nat maken. De loting in Monaco koppelde Barcelona namelijk aan Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag.

Als kampioen van Spanje werd FC Barcelona ingedeeld in pot 1, waardoor de club Europese grootmachten als Manchester City, Juventus en Liverpool in ieder geval ontloopt in de groepsfase. FC Barcelona werd als groepshoofd ingedeeld in groep F. Het restant van de loting koppelde de Catalanen aan Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag.

Borussia Dortmund eindigde vorig seizoen als tweede in de Duitse Bundesliga. De achtvoudig kampioen van Duitsland strandde vorig jaar in de achtste finales van de Champions League. Uiteindelijk verliezend finalist Tottenham Hotspur was over twee wedstrijden veel te sterk. Internazionale won in 2010 nog de Champions League. De Italianen kenden een hectische zomer. Antonio Conte is de nieuwe trainer en Romelu Lukaku de nieuwe aanvalsleider. De Italianen eindigden vorig seizoen op de vierde plek in Italië. Slavia Praag is de grote onbekende. De Tsjechen plaatsten zich via de voorrondes voor de groepsfase.

Individuele prijzen

Tijdens de loting van de groepsfase vielen Lionel Messi en Frenkie de Jong ook nog in de prijzen. Messi werd verkozen tot beste aanvaller van het afgelopen seizoen. De Jong werd beloond voor zijn goede prestaties met Ajax. Hij won de prijs van beste middenvelder.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Estadi Johan Cruijff

Achter de schermen | De opening van Estadi Johan Cruijff

Luis Enrique

Voetbalwereld rouwt om overlijden dochter Luis Enrique