in

Barcelona start Champions League-avontuur in Dortmund

Champions League

FC Barcelona zag donderdag dat het in een loodzware groep terecht is gekomen tijdens de loting van de Champions League. Na een teleurstellende uitschakeling afgelopen seizoen tegen Liverpool gaan de Catalanen dit seizoen maar voor één prijs: de Champions League. Dat avontuur begint voor Barcelona in Dortmund.

De ploeg van Ernesto Valverde begint het nieuwe seizoen in de Champions League op 17 september in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. Voor Paco Alcacer zal het de eerste keer na zijn vertrek zijn dat hij tegen zijn oude ploeggenoten speelt.

Op 2 oktober treft Barcelona in het eigen Camp Nou het vernieuwde Inter. De Italianen hebben in de zomer flink wat nieuwe namen aangetrokken. Zo is Conte de nieuwe coach en werd Alexis Sanchez, voormalig speler van Barcelona, naar Milaan gehaald. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen seizoen ook al in de groepsfase. Toen won Barcelona in Camp Nou met 2-0 en werd het in Italië 1-1. Op 23 oktober treft Barcelona de laatste tegenstander van de groep. De Catalanen gaan dan op bezoek bij Slavia Praag.

Op 5 november is Slavia Praag opnieuw de tegenstander van FC Barcelona. Dan komen de Tsjechen naar Camp Nou. Dat duel wordt om 18.55 uur gespeeld. Paco Alcacer komt op woensdag 27 november met zijn Borussia Dortmund naar Camp Nou en Alexis Sanchez begroet Barcelona op dinsdag 10 december in Italië.

Luis Enrique

Voetbalwereld rouwt om overlijden dochter Luis Enrique

Lionel Messi en Frenkie de Jog

Frenkie tussen ‘grote mannen’: ”Alsof je net nieuw in de klas komt”