in

Frenkie tussen ‘grote mannen’: ”Alsof je net nieuw in de klas komt”

Lionel Messi en Frenkie de Jog

Frenkie de Jong werd donderdag uitgeroepen tot de beste middenvelder van het afgelopen seizoen in de Champions League. De 22-jarige middenvelder voelde zich ‘een soort kleuter’ tussen alle grote namen tijdens het UEFA-feestje in Monaco.

”Ik voelde me nog wel echt een soort kleuter tussen al die grote mannen”, zei Frenkie na afloop van het gala voor de camera van de NOS. ”Het is toch gek tussen al die grote namen. Voor mij is het de eerste keer. Het is alsnog je net nieuw in de klas komt. Ik ben natuurlijk een stuk jonger, dus het voelde een beetje gek. Maar wel hartstikke leuk.”

Voor De Jong was de prijs niet helemaal een verrassing. “Ik had al wat gehoord, want de andere middenvelders die genomineerd waren (Christian Eriksen en Jordan Henderson, red.) zouden niet komen”,  zegt Frenkie, die de prijs te danken heeft aan zijn goede prestaties met Ajax in de Champions League. ”Toen ik hoorde dat zij niet kwamen was ik wel verbaast, maar in de zaal had ik wel het gevoel dat ik hem zou gaan winnen.”

Frenkie de Jong liet ook weten dat hij erg tevreden is over zijn eerste maanden bij FC Barcelona. ”Ik ben heel goed opgevangen, de jongens helpen me met alles en de taal gaat steeds beter. Ik voel me fijn bij de club en op het veld ook”, aldus de middenvelder, die nog wel moet wennen. ”Natuurlijk moet je aan dingen wennen. Ik moet gewoon zorgen dat ik me aanpas, maar ik ben enorm blij dat ik op het veld sta.”

Champions League

Barcelona start Champions League-avontuur in Dortmund

Ernesto Valverde FC Barcelona

Wagué vervangt Firpo, Messi opnieuw afwezig