in

Voetbalwereld steekt ernstig zieke Unzué hart onder de riem

Juan Carlos Unzué, voormalig doelman en keeperstrainer van FC Barcelona, maakte donderdagmiddag bekend dat hij ALS heeft. Dat deed hij op een persconferentie in Camp Nou. Naar aanleiding van dit nieuws hebben meerdere clubs, trainers en – oud – spelers Unzué via social media een hart onder de riem gestoken.

Unzué was tussen 1988 en 1990 onder Johan Cruijff reservedoelman van FC Barcelona. De Spanjaard keerde in 2003 terug als keeperstrainer. Nadat hij één seizoen aan het roer stond bij CD Numancia, keerde hij wederom terug naar Barcelona om zijn taken als keeperstrainer op te pakken. In de periode 2014-2017 was hij de trouwe rechterhand van hoofdcoach Luis Enrique. Meerdere spelers van het elftal dat in 2015 de treble won, besteden op hun social media aandacht aan het vervelende nieuws.

‘Heel veel sterke, we zijn allemaal bij jou. Dikke knuffel vriend’, schrijft Ivan Rakitic op zijn Instagram. Miguel Ruiz, de bekende fotograaf van FC Barcelona, deelt een foto waarop meerdere spelers, waaronder Jordi Alba, Gerard Piqué en Sergio Busquets, naast een shirt met de tekst ‘Unzué, team ALS’ poseren.

View this post on Instagram

Juan Carlos Unzué siempre contigo!!!!!

A post shared by Miguel Ruiz (@miguelruizfcb) on

Enrique en Unzué werkten eerder al samen bij Celta. Na het seizoen 2013/2014 vertrokken ze gezamenlijk naar Barcelona, om de Catalaanse grootmacht vervolgens in hun eerste seizoen naar onder meer de eindzege van de Champions League te leiden. Hoewel Enrique donderdagmiddag aanwezig was op de persconferentie, laat hij ook op zijn social media van zich horen. ‘ALS weet niet met wie het te maken krijgt’, schrijft hij op zijn Twitter.

Naast Barça, spreken ook onder meer Sevilla en Celta hun oud-keeper moed in.

https://twitter.com/RCCelta/status/1273579122825052160?s=20

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Voormalig doelman en keeperstrainer Unzué heeft ALS

Real Madrid nadert FC Barcelona weer tot twee punten