in

Real Madrid nadert FC Barcelona weer tot twee punten

Real Madrid rekende donderdagavond eenvoudig af met Valencia. In Estadio Alfredo Di Stefano zegevierde de ploeg van Zinedine Zidane met 3-0. Zodoende bedraagt de achterstand op FC Barcelona twee punten, maar dat kunnen er na vanavond weer vijf worden. Dan moeten de Catalanen wel zien te winnen op bezoek bij Sevilla.

Real Madrid begon de hervatting van de competitie met een 3-1 overwinning op Eibar. De Madrilenen gingen rusten met een 3-0 voorsprong en lieten zien dat de titelstrijd met Barcelona menens is. Ook donderdagavond kwam Real Madrid uitstekend voor de dag. Voor aanvang van de wedstrijd stonden Real Madrid en Valencia stil bij het nieuws dat Juan Carlos Unzué donderdagmiddag bekendmaakte. De voormalig doelman en keeperstrainer van Barça heeft ALS. Beide aanvoerders, Sergio Ramos en Dani Parejo, poseerden met een shirt waarop stond ‘Veel sterkte Unzué, we zijn samen‘. Dat leverde mooie beelden op.

Valencia deed aardig mee in de eerste helft en maakte het Real Madrid knap lastig. De bezoekers leken in minuut 21 zelfs op voorsprong te komen. Rodrigo tikte de bal achter Thibaut Courtois, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Of het ook echt buitenspel was, is de vraag. Na de afgekeurde treffer nam Real Madrid het heft in handen. De ploeg creëerde een aantal kansen, maar Jasper Cillessen stond sterk te keepen. De ruststand was dan ook 0-0. Waar Valencia in de eerste helft nog wel eens dreigend was, moest het in de tweede helft vooral verdedigen. Na een slechte pass van Gameiro, kwam de bal via Eden Hazard en Luka Modric bij Karim Benzema terecht, die simpel de bal achter Cillessen kon schieten: 1-0.

Ruime overwinning

Na de openingstreffer was het eigenlijk ook wel gespeeld. Valencia kwam er totaal niet meer aan te pas en zag Real Madrid dankzij Marco Asensio en weer Benzema uitlopen naar 3-0. Door de overwinning bedraagt de achterstand op koploper Barcelona twee punten, maar dat kunnen er na vanavond dus weer vijf worden. Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Leganés gaat Barça op bezoek bij Sevilla, de nummer drie. Dat doet het wel zonder Frenkie de Jong. Aftrap: 22.00 uur.

De tussenstand aan kop in Spanje. ©Voetbal International

Voetbalwereld steekt ernstig zieke Unzué hart onder de riem

Alba

LaLiga in handen van Real Madrid na puntverlies Barcelona