in

Suárez naar huis: vier Barcelona-spelers strijden om finaleplaats

Zaterdagavond is er tegen alle verwachtingen in een einde gekomen aan de Uruguayaanse Copa América-droom. In de kwartfinales was Peru namelijk na strafschoppen te sterk voor Uruguay. Luis Suárez sluit met een gemiste strafschop het seizoen in mineur af.

Uruguay kende een ijzersterke groepsfase. In de eerste groepswedstrijd veegde het elftal van Suárez de vloer aan met Ecuador: 4-0. In de tweede wedstrijd kwamen de Uruguayanen weliswaar niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Japan, maar door een 1-0 zege op Chili in de laatste groepswedstrijd eindigden ze wel als groepswinnaar. Toch moesten ze zaterdagavond hun meerdere erkennen in Peru, de nummer drie van groep A. Dat het überhaupt kwam tot een strafschoppenreeks, had Uruguay voornamelijk aan zichzelf te danken. De tweevoudig-wereldkampioen miste heel wat kansen. De strafschoppen bleken uiteindelijk een prooi voor de Peruanen. De gemiste strafschop van Suárez brak Uruguay op. De speler van Barcelona was ontroostbaar na de wedstrijd.

https://twitter.com/barcasource/status/1145258773793128448?s=21

Halve finales

Zodoende kwam er een eind aan de Uruguayaanse droom om Zuid-Amerikaans kampioen te worden in het land waar het in 1950 wereldkampioen werd. Door de uitschakeling van Uruguay en Suárez, strijden er nog vier spelers van Barcelona om een plek in de finale. Woensdagnacht trappen Brazilië en Argentinië de halve finales af met een onderlinge kraker in Belo Horizonte. Philippe Coutinho en Arthur ontmoeten Lionel Messi elkaar om 02:30 uur Nederlandse tijd.

Een clásico van jewelste in de halve finales van de Copa América!

De andere halve finale wordt gespeeld tussen Chili en Peru. Alhoewel er van beide ploegen voorafgaand het toernooi niet veel werd verwacht, belooft het een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd tussen Chili, de winnaar van 2015 en 2016, en Peru begint donderdagnacht om 02:30 uur.

Oranje Leeuwinnen naar halve finale WK; Van der Gragt trefzeker

Frenkie de Jong interview

Ajax neemt met heerlijke beelden afscheid van Frenkie de Jong