in ,

Messi en Argentinië scharen zich bij laatste vier op de Copa América

Argentinië heeft zich vanavond als tweede land geplaatst voor de halve finales van de Copa América. Het elftal van Lionel Messi was met 2-0 te sterk voor Venezuela. Een vroeg doelpunt van Lautaro Martínez hielp de Argentijnen in het zadel.

Argentinië plaatste zich als nummer twee van groep B voor de kwartfinales van de Copa América. Venezuela eindigde in groep A boven Peru en Bolivia, maar onder Brazilië. Evenals in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar kwam Argentinië al vroeg op voorsprong. Een prachtige intikker achter het standbeen van Lautaro Martínez bezorgde Argentinië een uitstekend begin van de wedstrijd.

Een prachtige hakbal van Martínez bezorgde Argentinië al vroeg de voorsprong tegen Venezuela.

De Argentijnen zochten met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op. In de tweede helft waren de kansen schaars. Het lukte Venezuela niet om de Argentijnen in verlegenheid te brengen, die tevreden leken te zijn met de minimale voorsprong. In de 74e minuut zorgde Lo Celso voor de bevrijdende tweede Argentijnse treffer. De middenvelder van Real Betis profiteerde van een fout van de doelman van Venezuela.

Argentinië is het tweede land dat zich plaatst voor de halve finales. In de nacht van donderdag op vrijdag wist Brazilië zich als eerste land te plaatsen. De Brazilianen rekenden na strafschoppen af met Paraguay. De overige twee kwartfinales worden gespeeld tussen Colombia en Chili en Uruguay en Peru.