in ,

Messi blij en opgelucht na bereiken kwartfinale met Argentinië

Argentinië wist zondagavond de laatste groepswedstrijd op de Copa América met 0-2 te winnen van Qatar. Door de overwinning zijn de Argentijnen zeker van een plek in de kwartfinale in de strijd om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. Lionel Messi, die niet tot scoren kwam, is blij, maar vooral opgelucht.

Argentinië kende een dramatische start van de Copa América. De eerste groepswedstrijd tegen Colombia ging met 0-2 verloren en ook de tweede wedstrijd tegen Paraguay mondde uit in een grote teleurstelling. Met een punt na twee wedstrijden werd de wedstrijd tegen Qatar een do or die. De Argentijnen kwamen dankzij een gigantische fout achterin bij Qatar al vroeg op een 0-1 voorsprong. Het duurde vervolgens lang voordat Lionel Messi en co de wedstrijd definitief in het slot gooien. Tien minuten voor tijd zorgde Sergio Agüero voor de bevrijdende 0-2.

“Het is een opluchting voor ons”, aldus Messi, die na afloop van de wedstrijd beaamde dat Argentinië deze wedstrijd nodig had: “We hadden een overwinning nodig voor het vertrouwen en wat rust.” In de kwartfinale wacht Venezuela, dat Brazilië in de groepsfase nog knap op 0-0 hield. Messi hoopt dat zijn elftal heeft geleerd van de matige groepsfase en weet als geen ander wat er nu gevraagd zal worden. “Nu begint een andere Copa América. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven. Het klopt dat we graag de aanval zoeken, maar het is belangrijk dat we de juiste balans vinden. Het team moet groeien en deze overwinning helpt daarbij”, sloot de aanvoerder en sterspeler af.