in ,

Uitschakeling ondanks scorende Messi nabij voor Argentinië

Argentinië heeft plaatsing voor de kwartfinale van de Copa América niet meer in eigen hand. Evenals tijdens het WK in Rusland is het op de laatste speeldag afhankelijk van wat andere ploegen doen. Argentinië kwam vannacht ondanks een doelpunt van Lionel Messi niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay.

Argentinië begon het Copa América-toernooi dramatisch. De Argentijnen verloren de eerste groepswedstrijd tegen Colombia met 0-2. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Colombia begon Argentinië dan ook met een flink gewijzigd elftal. Messi behield natuurlijk zijn plek. De vele wijzigingen zorgden er echter niet voor dat Argentinië beter ging voetballen. Sterker nog, Paraguay kwam acht minuten voor de pauze op een 0-1 voorsprong.

Bondscoach Scaloni besloot direct na rust in te grijpen en bracht de geslachtofferde Agüero en Di Maria binnen de lijnen. Twintig minuten na rust leverde dat het gewenste resultaat op. Na een ongelukkige Paraguayaanse handsbal mocht Messi aantreden vanaf elf meter. De vedette schoot onberispelijk raak: 1-1. Toch mocht Argentinië van geluk spreken dat de wedstrijd niet werd verloren. Vlak voor tijd kreeg Paraguay vanaf de strafschopstip de uitgelezen kans op de overwinning. Gelukkig voor Argentinië werd de inzet gekeerd.

Door het 1-1 gelijke spel heeft Argentinië na twee wedstrijden nog maar één punt. Paraguay heeft er twee. De andere wedstrijd in de groep tussen Colombia en Qatar werd met 1-0 gewonnen door de Colombianen. Daardoor is Colombia zeker van een plek in de kwartfinale. Argentinië moet ten koste van alles winnen van Qatar om daarop uitzicht te houden. Daarnaast moet het land hopen dat Paraguay niet wint van Colombia.