in

De Laurentiis bevestigd twee oefenwedstrijden tussen Napoli en Barcelona

FC Barcelona treft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet alleen Chelsea en Vissel Kobe, ook Napoli is één van de tegenstanders. De voorzitter van Napoli, Aurelio De Laurentiis, heeft dat in een interview met Radio Kiss Kiss bevestigd. Beide duels vinden begin augustus plaats in Amerika.

De eerste wedstrijd tussen Napoli en FC Barcelona is op 7 augustus in Miami, drie dagen later treffen beide ploegen elkaar in Detroit.

De Laurentiis had de fans van Napoli afgelopen jaar een cadeau beloofd en die belofte lost hij in. “Ik had de fans van Napoli een cadeau beloofd. Ik kon hier alleen nog niks over zeggen doordat ik met de andere partij had afgesproken dat we nog niks zouden bevestigen. Inmiddels kunnen we dit wel doen: we zullen opnieuw tegen Barcelona voetballen.”

Stadions

Volgens The Detroit News zal de oefenwedstrijd tussen de twee clubs in Detroit in het Michigan Stadium worden gehouden. Dit stadion is al eerder gebruikt voor oefenwedstrijden, zoals bij Manchester United tegen Real Madrid. Toentertijd zaten er meer dan 109 duizend toeschouwers op de tribune, wat nog altijd het record aantal toeschouwers is in de Verenigde Staten. AS meldt dat de wedstrijd op 7 augustus in het Hard Rock Stadium zal worden gespeeld, waar normaalgesproken de Miami Dolphins in de NFL hun wedstrijden houden.

‘Valencia brengt formeel bod uit op Rafinha’

Uitschakeling ondanks scorende Messi nabij voor Argentinië