in , ,

Brazilië dompelt Messi en Argentinië in rouw en plaatst zich voor finale

Brazilië heeft zich vannacht ten koste van Argentinië geplaatst voor de finale van de Copa América. Argentinië speelde haar beste wedstrijd van het toernooi, maar Messi en en co moesten toch hun meerdere herkennen in het gastland: 2-0.

Ten opzichte van de kwartfinalewedstrijd tegen Paraguay keerde Casemiro terug in de basis en kreeg Alex Sandro de voorkeur boven Filipe Luis bij Brazilië. Lionel Scaloni voerde geen wijzigingen door bij Argentinië. Beide ploegen begonnen heel erg slordig aan de wedstrijd, die werd ontregeld door veel overtredingen. Toch opende Brazilië na een kleine twintig minuten spelen de score. Na een schitterende aanval kon Gabriel Jesus de 1-0 binnentikken. Argentinië moest na de vroege tegenvaller komen. Uit een vrije trap van Lionel Messi was Agüero met een kopbal op de lat heel dichtbij de gelijkmaker.

De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong in het voordeel van Brazilië. Argentinië nam het initiatief en vervolgde de jacht op de gelijkmaker. Een goed uitgespeelde aanval leidde tot een scoringskans voor De Paul, maar zijn poging verdween over het doel van Brazilië. Aan de andere kant had Coutinho de kans op de 2-0, maar ook zijn poging belande niet tussen de palen. Niet lang daarna was Messi heel dichtbij de gelijkmaker, maar de aanvoerder raakte de buitenkant van de paal. Zo zat het de Argentijnen ook niet mee.

Ondanks het mindere van het spel, kwam Brazilië na zeventig minuten spelen op een 2-0 voorsprong. Na een vlijmscherpe counter kon Roberto Firmino op aangeven van Gabriel Jesus simpel binnentikken. Met de 2-0 viel ook de beslissing in de wedstrijd. Brazilië speelt komende zondag de finale van de Copa América. Daarin treffen Coutinho en Arthur het Chili van Arturo Vidal of Peru.