in ,

Messi en Argentinië beginnen dramatisch aan Copa América

De start van de Copa América is uitgemond in een grote teleurstelling voor Lionel Messi en Argentinië. De Argentijnen verloren hun eerste groepswedstrijd met 0-2 van Colombia.

De verwachtingen rondom het Argentijnse elftal waren voorafgaand het toernooi in Brazilië niet hooggespannen. In de eerste helft werd wel duidelijk waarom. Het elftal is te afhankelijk van Lionel Messi. De Colombianen maakten er een gevecht van, waardoor Messi en co niet in hun spel kwamen. Het spel lag vaker wel dan niet stil. De eerste helft leverde dan ook geen spektakel: 0-0.

De tweede helft bracht vanuit beide kanten wat meer. Toch waren de kansen spaarzaam in het duel tussen de achtste finalisten van het WK in Rusland. Lionel Messi en Nicolas Otamendi waren beide met een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar die viel na ruim zeventig minuten spelen aan de andere kant. Martinez rondde een individuele actie uitstekend af: 0-1. Tien minuten later deelde Zapata de genadeklap uit aan Argentinië: 0-2.

Zodoende eindigde de eerste groepswedstrijd in een grote teleurstelling voor Messi. Donderdag mogen de Argentijnen het weer proberen. Dan is Paraguay de tegenstander.

Martens en Van der Gragt met Oranje naar achtste finale van WK

Riqui Puig

Riqui Puig genomineerd voor de ‘Golden Boy’