in , ,

Martens en Van der Gragt met Oranje naar achtste finale van WK

Lieke Martens en Stefanie van der Gragt blijven nog wat langer in Frankrijk. De speelsters van Barcelona Femení hebben zich met de Oranje Leeuwinnen geplaatst voor de 1/8e finale van het WK door een 3-1 zege op Kameroen.

Martens begon opnieuw in de basis van bondscoach Sarina Wiegman. Stefanie van der Gragt ontbrak vanwege een knieblessure. Oranje begon sterk aan het duel in Valenciennes, waar meer dan 10.000 Nederlanders op de tribune zaten. Maar naar mate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slechter. Vlak voor rust werd de wedstrijd opengebroken door een doelpunt van Vivianne Miedema. De spits kopte knap raak na een strakke voorzet van Shanice van de Sanden. De 1-0 bleef niet lang op het bord staan. Na een fout van keepster Sari van Veenendaal kon Kameroen een paar minuten later langszij komen.

Direct na rust kwamen de Oranje Leeuwinnen opnieuw op voorsprong. Dominique Bloodworth schoot hard raak, nadat een voorzet van Jackie Groenen niet goed werd verwerkt door de defensie van Kameroen. Het bleef in het vervolg van de tweede helft lang spannend, mede door het zwakke spel van de Nederlanders. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid. Miedema schoot hard raak, waardoor de drie punten binnen waren.