in ,

Oshoala leidt Barcelona Femení met hattrick langs Logroño

Barcelona Femení heeft zaterdagmiddag opnieuw indruk gemaakt in de competitie. Op bezoek bij EDF Logroño werd met 0-6 gewonnen. Spits Asisat Oshoala trok haar goede lijn door en maakte een hattrick.

Zowel Lieke Martens als Stefanie van der Gragt begon in de basis bij Barcelona Femení. De koploper van de Primera División Femenina wist na een half uur de score te openen. Marta Torrejon zette de openingstreffer op haar naam. Direct daarna sloegen de Catalanen opnieuw toe. Alexia Putellas zorgde twee minuten later al voor de 0-2. Op slag van rust wist Putellas opnieuw toe te slaan, waardoor er een geruststellende 0-3 voorsprong op het scorebord stond.

Na de rust brak de show van Asisat Oshoala aan. De Nigeriaanse spits is al het hele seizoen in topvorm en die lijn trok ze zaterdag door. Tien minuten na het begin van de tweede helft wist de aanvalster haar eerste treffer van de middag te maken. In de 70e minuut was het opnieuw raak voor Oshoala, die vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd haar zuivere hattrick voltooide.

Door haar drie treffers komt Asisat Oshoala op 20 competitiedoelpunten. Ze staat nu samen met teamgenoot Jennifer Hermoso bovenaan de topscorerslijst.

Peréz: ‘Barcelona heeft me niet de uitleg gegeven waar ik recht op had’