in ,

Van der Gragt trefzeker bij ruime zege Barcelona Femení op Madrid CFF

Barcelona Femení heeft zondagmiddag een nieuwe stap gezet richting de landstitel. In het Estadi Johan Cruyff werd Madrid CFF met 5-0 opzij gezet. Stefanie van der Gragt was trefzeker in de slotfase.

Van der Gragt begon in de basis, terwijl Lieke Martens rust kreeg van trainer Lluis Cortés. De aanvalster zag vanaf de bank dat Jennifer Hermoso de score wist te openen na een kwart wedstrijd. Zij schoof de bal binnen na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Niet veel later verdubbelde Vicky Losada de voorsprong met een rake kopbal.

Vlak na rust gooide Hermoso de wedstrijd in het slot. De Spaanse profiteerde van een te korte terugspeelbal van een Madrileense verdedigster. Een kwartier voor het einde maakte Hermoso met een intikker haar derde treffer van de middag, waarmee ze een hattrick voltooide. Het laatste hoogtepunt kwam van Stefanie van der Gragt. De verdedigster knikte de bal met een stuit in het vijandelijke doel.

Gerard Piqué na El Clásico: ‘Real Madrid speelde een slechte eerste helft’