in ,

Barcelona Femení sluit 2019 af met zege op UDG Tenerife

FC Barcelona Femení heeft het voetbaljaar 2019 goed afgesloten. De Catalanen wonnen zaterdagmiddag in het Estadi Johan Cruyff met 3-1 van UDG Tenerife. De ploeg gaat als koploper het nieuwe jaar in.

Lieke Martens begon voor het eerst sinds haar rentree in de basis. Stefanie van der Gragt sloot pas geleden weer bij de groep aan en begon daarom nog op de bank. De verdedigster zag dat Barcelona Femení de score na iets meer dan een kwartier spelen wist te openen. Het was spits Asisat Oshoala die de bal binnen schoot op aangeven van Marta Torrejon. Het bleek de enige treffer in de eerste helft.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Tenerife langszij via Marin Prieto. Zij kon van dichtbij scoren na een prima voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Er dreigde dus puntverlies voor Barcelona Femení. Maar in de slotfase kwam het goed. Het was Graham Hansen die de thuisploeg in de 77e minuut op voorsprong zette, mede door een fout van de keepster van Tenerife. Zes minuten later maakte Alexia Putellas een einde aan de onzekerheid door de 3-1 binnen te schieten.

FC Barcelona Femení sluit het jaar 2019 af als trotse koploper in de competitie. De ploeg van trainer Lluis Cortes heeft uit dertien wedstrijden 53 punten gehaald. Dat komt neer op twaalf zeges en slechts één gelijkspel. De competitie wordt in 2020 hervat op 5 januari met een uitwedstrijd bij Athletic Club.