in

LoveLove

‘Barcelona mag weer hopen op Neymar dankzij speciale FIFA-regel’

Neymar transfer naar FC Barcelona

FC Barcelona deed er afgelopen zomer alles aan om Neymar Jr. terug naar Camp Nou te halen. Tot een transfer kwam het echter niet. Mundo Deportivo weet dinsdag echter te melden dat de Catalanen komende zomer opnieuw een poging kunnen wagen, want dankzij een regel van de FIFA is de aanvaller van Paris Saint-Germain vanaf de zomer 180 miljoen euro waard.

Voor FC Barcelona staat er nog een loodzwaar half seizoen op het programma, maar desondanks kijkt de club al vooruit en is het nu ook al bezig met de zomerse transfers. Volgens de Spaanse krant gaat FC Barcelona na het huidige seizoen vol voor Neymar Jr.. De krant verwacht dat, omdat de club in de zomer een veel grotere kans heeft om de Braziliaan over te nemen van Paris Saint-Germain.

FIFA-regel

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft namelijk een regel dat wanneer een speler die voor zijn 28e een contract heeft getekend en drie jaar van die verbintenis heeft uitgediend, het recht heeft om de club in kwestie tegen een compensatie te verlaten, mits het contract niet verlengd is. Bij Neymar is daar geen sprake van en dus kan de Braziliaan met een speciale clausule die in werking treed de club verlaten. En volgens de berekeningen zou die prijs op zo’n 180 miljoen euro komen.

Neymar Jr. vertrok in de zomer van 2017 voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. De Braziliaan, die nog een contract tot de zomer van 2022 heeft in Parijs, heeft echter spijt van zijn transfer en wilde afgelopen zomer al terugkeren naar Barcelona. Zelfs spelers als Pique en Lionel Messi probeerden bij te dragen aan de terugkeer van Neymar. Komende zomer hopen de Catalanen eindelijk beet te hebben.

Barcelona Femení sluit 2019 af met zege op UDG Tenerife

Frenkie de Jong FC Barcelona

Vader Frenkie de Jong onthult: ”Valverde had niet met hem gesproken”